Fototentoonstelling Bertien van Manen in Foam

De solotentoonstelling Let's sit down before we go van Bertien van Manen is sinds 19 maart te bewonderen in fotomuseum

De solotentoonstelling Let’s sit down before we go van Bertien van Manen is sinds 19 maart te bewonderen in fotomuseum Foam Amsterdam.

Aan de hand van meer dan zestig foto’s (geschoten tussen 1991 en 2009) ontdek je een stukje cultuur van Rusland, Moldavië, Kazachstan, Oezbekistan, Oekraïne, Tatarstan en Georgië. Ga de tentoonstelling zien! Het is zeer moeite waard. De persoonlijke en oprechte relatie tussen fotograaf en gefotografeerde wordt meer heel mooi duidelijk op de intieme en soms kwetsbare foto’s.

De foto’s zijn vaak licht-absurdistisch. Een jongetje boven op een kast, iemand met een muts in een leeg bioscoopzaaltje en een familie in de sneeuw op blote voeten. Niets van dit alles is echter in scène gezet. Bertien van Manen schoot al haar plaatjes spontaan.

Helemaal leuk: op vertoon van de nieuwe Marie Claire (vanaf vandaag in de winkel!) krijg je je tweede toegangskaartje bij Foam Amsterdam gratis. Bedenk je geen twee keer en haast je naar de Keizersgracht 609 in Amsterdam. Kaartjes kosten €8,50.

Laatste nieuws