Boekentip: Recensiekoning recenseert Nederland

Olaf, Joost, 10E, Rust, Gustav en Lorenzo vormen de zeskoppige auteursgroep de Recensiekoning. De korte recensies zijn elke keer weer verrassend herk

Lees ook

Olaf, Joost, 10E, Rust, Gustav en Lorenzo vormen de zeskoppige auteursgroep de Recensiekoning. Een groep kritische menschen die alles, maar dan ook alles recenseren. En dan hebben we het bijvoorbeeld over apenkooi, kaasblokjes, studenten, barkleedjes, badschuim, heimwee en raketjes. Resultaat: hilariteit alom. Maar in ieder geintje zit een seintje, dus het is vaak ook nog best maatschappelijk verantwoord. Heerlijk leesvoer voor in de trein, voor op de wc, of gewoon als enorme pageturner voor op de bank.

De korte recensies zijn elke keer weer verrassend herkenbaar. Wie heeft zich nooit afgevraagd waarom een raketje (als in: het ijsje) vooral uit geel ijs bestaat, terwijl het rode gedeelte het lekkerst is? En wie heeft er geen oude augurken, zilveruitjes, kruidenfeta, knoflooksaus, zongedroogde tomaten en kappertjes op de bovenste plank van de ijskast staan? Evenals vieze oude koffiemelk. Het product bij uitstek dat auteur 10E nooit heeft begrepen.

Het boek kost €14,95 en je bestelt het hier. Na het lezen helemaal idolaat geraakt van de recensies in het boek? Recensiekoning begon online en is nog steeds online. Voor meer komische blogs kijk je op www.recensiekoning.nl/.

Laatste nieuws

Zie ook