Expotip: Jeanstentoonstelling

“Ik wou dat ik de spijkerbroek had uitgevonden: het meest spectaculaire, meest praktische en het meest nonchalante kledingstuk dat er is. De tentoons

Lees ook

“Ik wou dat ik de spijkerbroek had uitgevonden: het meest spectaculaire, meest praktische en het meest nonchalante kledingstuk dat er is. Het heeft de sexappeal, eenvoud, bescheidenheid en expressie die ik in al mijn ontwerpen zoek”, aldus Yves Saint Laurent. We totally agree. Iedereen houdt van de spijkerbroek. Een tentoonstelling kon dan ook niet uitblijven. Het duurt nog even, maar zet het alvast in je agenda: 24 november 2012 t/m 10 maart 2013: Jeans. De eerste grote expo over dit onmisbare kledingstuk. Gaat dat zien.

De tentoonstelling is te zien in het Centraal Museum in Utrecht en is opgebouwd uit een aantal thema’s. Zo ga je terug naar de oorsprong van de jeans (ontworpen als werkkleding), maak je kennis met de intrede ervan op de catwalk in de jaren 80 en eindig je bij vandaag de dag.

Leuk: bezoekers kunnen onder begeleiding van een ‘labmedewerker’ een eigen jeansontwerp maken en ook is het mogelijk je eigen jeans in het jeans lab te ruilen voor een ander ontwerp.

Voor €9 ben je al binnen. Meer weten over de tentoonstelling, de openingstijden en rondleidingen? Ga dan naar de site van het Centraal Museum Utrecht.

Laatste nieuws

Zie ook