Je stem is de weg naar succes

Terwijl wij ons dagelijks blindstaren op de perfecte schoenen gecombineerd met de perfecte jurk, bepaalt je stem voor 38 procent hoe je op iemand ove

Lees ook

Terwijl wij ons dagelijks blindstaren op de perfecte schoenen gecombineerd met de perfecte jurk, bepaalt je stem voor 38 procent hoe je op iemand overkomt. Teleurgesteld? Niet zijn. Je stem krijg je – in tegenstelling tot die peperdure outfit –  gratis én je kan hem ook nog eens veranderen. Redacteur Jonna ter Veer geeft in de nieuwe Marie Claire (vanaf vandaag in de winkel!) acht voice is power-tips over hoe je je stem het best kan gebruiken. Hierbij de verkorte versie van de tips en de filmpjes die daarbij genoemd worden.  

1. Lage stem: meer autoriteit

2. Ademen is de sleutel
Margaret Thatcher vóór en na stemcoaching. Een wereld van verschil door haar ademhaling.

3. Geloof in wat je zegt
Martin Luther King’s overtuigende (I have a dream) speech. Geloof in wat je zegt. In dat geval heb je grote kans herinnerd te worden.

4. Definieer wie je bent

5. Neem je tijd

6. Leg warmte in je stem
Tedtalk van Sheryl Sandberg (uitvoerend directeur van Facebook) waarbij je het gevoel krijgt dat jij de belangrijkste persoon op aarde bent.

7. Denk een punt aan het eind van je zin
Arnold Schwarzenegger’s I’ll be back. Denk een punt achter elke zin. Punt.

8. Veel oefenen

Wil jij net zo overtuigd overkomen als de personen op bovenstaande filmpjes? Neem dan even een kijkje op de website van Elizabeth van Geerestein en misschien zien we jou over een tijdje terug als minister-president.

Ps. 24 en 25 oktober geeft Elizabeth van Geerestein (die naast stemcoach ook nog adjunct-professor Personal Leadership Development aan de Erasmus Universiteit én directeur van Papillon & Partners is) samen met BBC presentator Steve Knight een masterclass ‘stemgebruik’ in Rotterdam. Bij zijn? Kijk voor het programma en een uitgebreide omschrijving op www.yourvoiceispower.nl

Laatste nieuws

Zie ook