Mijn Stijl: hoofdredacteur May-Britt

Vanaf vandaag nemen we iedere vrijdag de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Wat is ‘zo niet May-Bri

Lees ook

Vanaf vandaag nemen we iedere vrijdag de stijl van iemand op de redactie onder de loep. Hoofdredactrice May-Britt bijt het spits af. Lees hier het ‘Mijn Stijl’ interview met het stijlvolle hoofd van de Marie Claire-redactie.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? «Klassiek en elegant met een vleugje verrassing. Het moet lekker zitten en draagbaar zijn. Ik heb heel veel IRIÉ-jurkjes die lekkerder zitten dan een joggingpak. Ik wil er krachtig uitzien zonder in te leveren op comfort. Asymmetrische jurkjes, capes; ik houd erg van kleding die niet een twee drie heel nuttig is. Liever een beetje fris in een leuke Theyskens’ Theory-cape dan in een comfortabele winterjas van Moncler.»

Wat is ‘zo niet May-Britt’? «Je zult mij niet gauw in een jeans zien op kantoor, tenzij wit of ‘gedaan’. Ben wel verknocht aan m’n Blue Blood-jeans met dubbele bovenkant (twee taillebanden boven elkaar gestikt) omdat het ook een modisch item is en niet just a jeans.»

Wat is je signatuur? «Ik houd van klassieke, iconische vrouwen, maar vind het fijn mijn stijl te plooien naar de mode. Dat zal ik vooral doen door middel van schoenen, sieraden en bepaalde kleuren. Je kunt me uittekenen in halflange jurkjes, dikke zwarte kousen en behoorlijke hakken. Sinds een paar jaar heb ik een enorme tassenfetisj ontwikkeld. Een mooie tas maakt je look af, het zegt iets over je persoonlijkheid en smaak en je bereidheid te investeren in duurzame stijlobjecten. En een designertas opent deuren. Je basislook kan nog zo eenvoudig zijn, met een designertas ben je instant frontrow-fähig. Zoals chef redactie Agnès altijd zegt: ‘Je kunt er als een zwerver uitzien, met een goede tas aan je arm kom je overal mee weg.’»

Welke tassen heb je zoal? «Een prachtige blauwe Chloé, een zwarte MiuMiu, een fijne Tod’s met een lange schouderband, een geweldige patchworkhandtas van Etro, een Alexander McQueen met doodskoppen erin gestanst. Ik ben echt een tassenfreak. Zo heb ik tijdens de laatste Milaan Fashion Week voor mijn moeder en voor m’n geliefde een Prada-tas gekocht. Daarna uit schuldgevoel voor zoveel luxe aankopen alle zwervers in de Corso Venezia geld gegeven.»

Favorieten in je tassencollectie? «Een beeldig, petite Chanelletje waar alleen een creditcard in past (maar wat heb je meer nodig in het leven?), die ik heel vaak draag als accessoire omdat het een eenvoudig zwart jurkje zo chic maakt. Met kerst kreeg ik een geweldige 2.55 cadeau. Die is een week lang mee naar bed geweest en mag nu mee naar feesten en partijen. Voor mijn dagelijkse zomerlook ben ik al helemaal verslingerd aan deze iconische Tod’s bag. Hij is handig, veilig, chic en er kan echt heul veul in.»

Heb je een wonderoutfit? «Rob Sintenie van Players in Haarlem kan me altijd geweldig adviseren. Dit seizoen raadde hij me een veelkleurig plissé DKNY-jurkje aan. Zelf had ik het nooit uit het rek gepakt, maar ik ben er heel blij mee omdat ik er in één handeling heel gekleed mee uitzie. En je hoeft je buik niet in te houden, want hij is heerlijk wijd. Een andere tip van Rob – wederom van DKNY – is een jurkje dat bestaat uit een wollen truitje met daaraan vast een glad rokje. Weer zo’n jurkje dat een enorm geklede indruk maakt en tegelijkertijd heel comfortabel is. Bovendien ben je in één minuut klaar: dikke kousen eronder en je bent vergader-proof.»

Miskoop? «Hou op, schei uit. Vooral bij Sample Sales wil ik nog wel eens uit de bocht vliegen. Ik heb ooit op de laatste dag van een beeldige boetiek in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam een rok van YSL en een jurk van Fendi gekocht. Voor in verhouding heel weinig geld, maar je raadt het al… nooit gedragen. Ligt al maanden in de tas om naar de tweedehandswinkel te brengen.»

Nog wensen, op modegebied? «Ben verliefd geworden op de Kelly watch van Hermès en fantaseer steeds concreter over dé Chanel-ketting. Je weet wel, zo’n heerlijk lange met parels.»

Laatste nieuws

Zie ook