Top 200 rijkste mensen in de mode

In de FashionUnited Top 200 van rijkste modeprofessionals zijn de 200 mensen opgenomen die door hun werk in de mode een vermogen van minimaal 70 miljo

Lees ook

In de FashionUnited Top 200 van rijkste modeprofessionals zijn de 200 mensen opgenomen die door hun werk in de mode een vermogen van minimaal 70 miljoen dollar (lees: 52 miljoen euro) tot maximaal 41 miljard dollar (lees: 31 miljard euro) hebben opgebouwd. De fijnste ins & outs van deze lijst.

Rijkste vrouw
De rijkste vrouw in de mode vind je (pas) op de achtiende plaats: Miuccia Prada, oprichtster en hoofdontwerper van modehuizen Prada en Miu Miu. Ze heeft het enorme fortuin van 6,8 miljard dollar. En dat is 5 miljard euro. Daar kun je heel wat mooie Pradapakjes van kopen.

Rijkste Nederlander
Op nummer 3 in de FashionUnited Top 200 staat de Nederlandse Brenninkmeijer familie. Voor de leken: de Brenninkmeijers runnen van oudsher het confectiebedrijf C&A. Met een vermogen van 29 miljard dollar (22 miljard euro) mogen ze zich de rijkste Nederlandse modefamilie noemen. Internationaal heeft de familie alleen nog Zara-oprichter Amancio Ortega (28 miljard euro) en Bernault Arnault (31 miljard) oprichter, voorzitter en CEO van de LVMH-groep boven zich.

Selfmade
Hoera! De mode-ondernemer met het grootste vermogen binnen de kortste tijdsperiode is een vrouw. Sara Blakely. Sinds Blakely ondergoedmerk Spanx oprichtte in 2000 is haar vermogen gegroeid naar 1 miljard dollar (748 miljoen euro) en daarmee is de 41-jarige Blakely de jongste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld. De zakenvrouw staat op de 89e plaats.

Benieuwd geraakt naar de complete FashionUnited Top 200? << Bekijk hem hier.

Laatste nieuws

Zie ook