Fratelli Rossetti’s kwastjes

Les 1 op modegebied: gooi nooit je kleren weg. De Brera werd voor het eerst gelanceerd in de sixties en was een ware revolutie. Dus: vergeet die onm

Lees ook

Les 1 op modegebied: gooi nooit je kleren weg. De geschiedenis leert ons dat mode zich herhaalt en dat oud weer nieuw wordt. Zo keert deze zomer zelfs de Brera terug: de schoen met nerdy ‘kwastjes’ van ontwerper Renzo Rossetti.

De Brera werd voor het eerst gelanceerd in de sixties en was een ware revolutie. Niemand had immers ooit zo’n frivool accessoire op een schoen gezien. Een halve eeuw na de eerste verschijning is de schoen terug. Tijdens de spring/summer show 2012 van Rossetti stalen de instappers al de show en ook wij zijn helemaal in love.

Dus: vergeet die onmogelijke hakken (alleen niet weggooien dus!) en omarm de platte Breraschoen met de briljante dansende kwastjes. Shop ze in de Fratelli Rossetti winkels in Antwerpen (Huidevetterstraat 49) of in Brussel (Boulevard de Waterloo 65). 

Mocht je van plan zijn een paar aan te schaffen, weet dan dat je ook nog eens cultureel verantwoord bezig bent. Brera is namelijk het eerste model van het ‘ICOON’ project waarbij ze historische items uit de Fratelli Rossetti collectie (te zien in het heuse gelijknamige museum) nieuw leven inblazen.

Laatste nieuws

Zie ook