Filmtip: W.E.

W. W.

Lees ook

W.E. op het witte doek. Deze film, geregiseerd door popqueen Madonna herself, is een lust voor het oog voor iedere zichzelf waarderende fashionliefhebber. De overeenkomsten tussen de film en de hedendaagse fashiontrends zijn opzienbarend. Wat ons betreft dus een absolute must-see.

Het waargebeurde verhaal gaat over de – uiteraard onmogelijke – liefde tussen de Britse prins Edward en zijn grote liefde Wallis Simpson. Wallis was Amerikaans, niet van adel en ook nog eens gescheiden. Zij viel, zacht gezegd, dan ook niet in goede aarde bij het stijve, Engelse volk.

Madonna nam voor de film de ongeëvenaarde Arianne Phillips in de arm. Een slimme zet, want Philips won al eerder de award voor beste kostuumontwerp voor de film A Single Man. Ook in W.E. krijgt zij het weer voor elkaar: alle outfits zijn tot in de kleinste steek perfect jaren dertig, oftewel glorieus vintage, en elke samenstelling is intens doordacht.  

Van de tachtig (!) Wallis-outfits werden sommigen speciaal voor de film gemaakt. Andere stukken werden geschonken door Christian Dior en een aantal authentieke stukken werd geleend uit het historische Victoria & Albert museum in Londen. Schoonheid in de breedste zin van het woord dus.

Dat de mode zich herhaalt blijkt wel weer na het zien van W.E.. De jaren-30-stijl is vandaag de dag weer terug in het modebeeld: bloedrode lippen, korte parelkettingen, rokken tot net onder de knie en peplums (ultiem vrouwelijke schootjes, die de heup en haar vorm extra benadrukken). Ook op de rode loper zagen we de jaren 30 in al haar pracht terugkeren.


De geraffineerde, stijlvolle en supervrouwelijke kostuums, het meeslepende verhaal en de modeovereenkomst tussen heden en verleden  maken W.E. een echte MC-film. Vrouwen komt dat zien!

Laatste nieuws

Zie ook