“Eten gaat back to basic”

Wat zijn dé fashion food trends van voorjaar 2012?

Lees ook

Wat zijn dé fashion food trends van voorjaar 2012? We vroegen het Andrea Wiegman, trendwatcher bij Second Sight. In het maartnummer van Marie Claire vind je ons eerste Smart Book: een Think Smart Look Amazing katern dat iedere maand over één nieuwe bijzondere trend gaat. Het thema van deze maand is Fashion Food en dus vroegen we people in the know naar de fashion food trends van komend seizoen. Wat eten we op het terras? En wat zit er in ons glas?

Andrea Wiegman, trendwatcher bij SecondSight, eet gewoon waar ze zin in zin heeft. Dieet? Hell no. Bitterballen op zijn tijd? Oh yeah! Kijk, dát zijn nog eens uitspraken waar we blij van worden. Benieuwd naar de rest van Andrea’s eetgewoontes? Read this!

Op het bord: «Home made food, zoals een heerlijke groenteschotel of een salade met verse ingrediënten. Maar ik ben ook gek op een bord met goede bitterballen en een vers bereidde mosterd.»
In het glas: «Gezonde, non-alcoholische dranken. Ik drink vaak een chai latte of een zelfgemaakte icetea.»
Weg ermee: «Cola ruilen we in voor verse sappen. Het gaat er nu om dat ingrediënten iets aan je lichaam toevoegen, gezond zijn en kwaliteit hebben.»
Regime: «Geen, ik ben veel te nieuwsgierig naar food! Ik doe niet aan de lijn, dat vind ik een belemmering. Ik houd van vrijheid, dus ook van eten waar ik zin in heb.»
Hidden spot: «Small World in de Binnen Oranjestraat in Amsterdam. Het is een klein en verscholen terras waar je alleen maar goede ingrediënten treft. Ik bestel er meestal de vegetarische quiche, en een chai latte die is daar het lekkerst.»
Terrasaccessoire: «Een Moleskine-boekje en een pen. Als ik op een druk terras zit, kan ik zo een paar uur heerlijk rondkijken en ben ik veel aan het observeren. Dan kom ik altijd op ideeën en die noteer ik.»
Uit met de pret: «Ik ben niet weg van eten dat uit een pakje of zakje komt. Het gaat mij om kwaliteit niet om de kwantiteit. Een lokaal gebrouwen biertje voegt echt iets toe aan de massamarkt.»
Trendforecast: «Back to basic. Vergeten groentes zoals bijzondere zoete aardappelen, knollen of een gegrilde salade met granaatappel komen weer helemaal terug.»
Terrasmoment: «’s Ochtends voor een zakelijke meeting koffie drinken bij de Coffee Company. Even achter je bureau vandaan en onder de mensen. Kies wel voor een plek met zon.»

Laatste nieuws

Zie ook