Stunning newcomer Hannah Hoekstra

Ze staat ongetwijfeld binnenkort in het rijtje Grote Actrices met o.a. Carice van Houten, Halina Reijn en Gaïte Jansen: actrice Hannah Hoekstra. Eind maart is ze te zien in de film Hemel, die onlangs de Fipresci Award in Berlijn won. MC sprak de hoofdrolspeelster al vóór dit supersonische doorbraakmoment. Lees hier het interview!

Hannah Hoekstra is momenteel te zien in de film Hemel, welke zojuist de Fipresci Award in Berlijn heeft gewonnen. Waarmee we maar willen zeggen: kijk ons ’s een briljante trendwatcher zijn. Andere bladen zijn ook onder de indruk. Het Amerikaanse filmvakblad Variety vindt regisseuse Sacha Polak a name to watch en Hannah een ‘stunning newcomer’.

Wie is Hannah Hoekstra?
“Een dromer, maar tegelijkertijd een doener. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om in de volkomen stille bergen te lopen. Aan de andere kant kan ik ook vier dagen losgaan op een rock-‘n-rolfeest.”

Hemel is je debuut, met meteen aardig wat seksscénes. Heavy?
“Ik ben op zo’n moment meer bezig met mijn rol dan hoe mijn borsten eruitzien of hoe mijn bil in beeld is.”

Wat was je meest memorabele moment op de set?
“We draaiden een scéne waarin ik met mijn vader (Hans Dagelet) in een cabrio over een landweg rijd. De camera zat op de auto gemonteerd. Opeens is er geen crew en geen regisseur die zegt wat je moet doen – heel spannend.”

Je filmvader Hans Dagelet is de vader van je vriendin Charlie Chan.
“Met Charlie heb ik daar vaak om gelachen. Maar ik ben dol op hem en heb totasal geen gêne gevoel, ook al was ik soms naakt in zijn bijzijn.”

De nieuwe film Hemel wordt op 29 maart in de Nederlandse filmtheaters uitgebracht

Laatste nieuws