Movies That Matter Festival

Even klaar met alle zwijmelfilms en romcoms? Must see: Documentaire Justice for Sale. En: na afloop vindt er een debat plaats met onder andere de doc

Even klaar met alle zwijmelfilms en romcoms? En ben je bovendien toe aan een stevig potje debatteren? Van 22 tot en met 28 maart vindt in Den Haag het Movies that Matter Festival plaats. Tijdens dit festival worden masterclasses georganiseerd en films getoond rondom het thema Camera Justitia.Het programma biedt films over recht en gerechtigheid, de Rule of Law, internationaal recht en juridische dilemma’s en rechterlijke dwalingen.

Must see: Documentaire Justice for Sale. Een doortastende Congolese advocate onderzoekt een verkrachtingszaak waar de ‘dader’ slachtoffer is geworden van falende rechtspraak.
En: na afloop vindt er een debat plaats met onder andere de documentairemaaksters Femke en Ilse van Velzen onder leiding van Marcia Luyten over de situatie en de neutraliteit van de rechtspraak in Congo
Wanneer: Vrijdag 23 maart om 19:30.
Kosten: 8,50
Reserveren: telefonisch via www.filmhuisdenhaag.nl.

Voor meer informatie over de films, het onderwerp en de locaties, bezoek je de website van het Movies that Matter Festival. Weinig tijd? Maak tijd en ga, kijk, leer, debatteer en denk!

Laatste nieuws