Filmtip: Bachelor Mountain

Je gunt deze knuffelbeer alles. Bachelor Mountain’: vanavond om 20.

Lees ook

Je gunt deze knuffelbeer alles. Zeker een vrouw. De film Bachelor Mountain, vanavond en morgenavond te zien in Rotterdam, is één grote real live smartlap.

Winters in Noord-China zijn koud. Dikke pakken sneeuw, bevriezingsgevaar zodra je je handschoenen uitdoet. Je kunt je (zeker nu het hier min 5 is) levendig voorstellen dat de hoofdpersoon uit de film Bachelor Mountain zijn eigen kacheltje wil. Een warme lieve vrouw. Helaas zijn in deze arme regio alle vrouwen vertrokken naar de stad en is het gebied een bataljon van testosteron. De meeste mannen bezoeken bordelen of hebben een Koreaanse bruid gekocht. Maar niet San Liangzi (46). Al tien jaar lang is hij verliefd op Wang Meizi. De enige vrijgezelle vrouw uit de buurt, die een café-hotel uitbaat. In de film volgen we San die allerlei klusjes opknapt voor zijn grote liefde – dan doet ze poeslief tegen hem – maar zodra het werkt gedaan is, stuurt ze hem naar huis met de woorden: niemand heeft je gevraagd hier te komen. San is blind, zelfs als zijn vrienden hem voorzichtig vertellen dat ze lesbisch is, ontkent hij. Hij hoeft alleen nog maar ietsje meer geduld te hebben en ze wil hem ook.Ontroerend portret over een onbeantwoorde liefde. Nu maar hopen dat San Liangzi na deze film veel liefdesbrieven zal ontvangen.‘

Bachelor Mountain’: vanavond om 20.00 uur in Cinerama 7, en 3 februari om 17.30 uur in Cinerama 6, Internationaal Filmfestival Rotterdam, klik hier voor meer info.

Laatste nieuws

Zie ook