Expo: ZWART/WIT in het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum staat twee jaar lang in het teken van ZWART/WIT.

Lees ook

Het Nederlands Fotomuseum staat twee jaar lang in het teken van ZWART/WIT. Verwacht verschillende grote internationale en nationale fotografen, vormgevers en kunstenaars. Eén ding heeft hun werk in ieder geval gemeen: de kleuren zwart en wit.

De eerste expositie is Chance van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. Hij maakte een bijzondere installatie met zwart-wit foto’s van mensen, waarin twee tellers het aantal sterfgevallen – en geboortes bijhouden. ZWART/WIT is daarom een metafoor voor leven en dood. Te zien van 22 januari t/m 26 februari.


Wat kun je nog meer verwachten?

Werk van Aart Klein, die in 1967 het fotoboek Delta. Stromenland in beweging uitbracht. Je raad het al: een boek over de bouw in Nederland. Of neem Ed van den Elsken. Zijn werk is in drie periodes te scheiden en zijn verblijf in Parijs (1950-1955) is te zien op de tentoonstelling. Hij richtte zijn camera op een groep jongeren die grootse avonturen beleefde. Net als Ed van den Elksen is Peter Martens een straatfotograaf met durf. Zijn fotografie laat de schaduwkanten van het leven zien en hoe ongelijk het geluk op de wereld is verdeeld.

In ieder geval genoeg interessante fotografie! Op de website van het Nederlands Fotomuseum staat steeds welke tentoonstelling er op dat moment te bezoeken is.

Laatste nieuws

Zie ook