Boek- en filmtip: Paul Smith

Het boek Notes en de film Gentleman Designer van Paul Smith vertellen allebei de geschiedenis, carrière en visie van deze Britse designer.

Lees ook

Het boek Notes en de film Gentleman Designer van Paul Smith vertellen allebei de geschiedenis, carrière en visie van deze Britse designer.

Paul Smith – Notes
Ooit droomde Paul Smith van een professionele wielercarrière, maar dit bleek al snel niet voor hem weggelegd. Hij begon een carrière als modeontwerper en haalde zijn inspiratie vooral uit de rock- en popcultuur, wat je dan ook terug ziet in zijn werk. Voor het eerst deelt hij met het boek Notes van A tot Z zijn levensloop (in zowel tekst als beeld) en inspiratiebronnen met de rest van de wereld. Met de A voor architectuur en de Z voor Zebra, maar ook zijn favoriete bands en de liefde voor alles wat maf is.

Paul Smith – Gentleman Designer
Ook voor de film geldt: een portret van de eigenzinnige Paul Smith. In Gentleman Designer kom je achter het succes van deze modeontwerper. Paul Smith: “You can find inspiration in everything. If you can’t, then you’re not looking properly.” Zijn grootsheid heeft hij te danken aan zijn briljante concept gebaseerd rondom de popcultuur, het gevoel voor marketing en zijn grote fantasie. Wie is deze man en hoe kreeg hij het voor elkaar dat miljoenen mensen zich voor zijn mode gingen interesseren?

Het boek Notes is te koop via Arte Editions en de film Gentleman Designer kun je zien op Uitzendinggemist.nl of kopen op Arte Editions.

Laatste nieuws

Zie ook