TV-tip: One Night Stand

Het wordt steeds kouder buiten en daarom kruipen wij in het weekend af en toe graag voor de televisie. Midzomernacht Een bevriende groep dertigers vi

TV-tip: One Night Stand

Het wordt steeds kouder buiten en daarom kruipen wij in het weekend af en toe graag voor de televisie. Laat vanaf 2 december nou net One Night Stand (jaarlijks filmproject voor talentvolle filmmakers in Nederland) weer beginnen!

In totaal hebben acht duo’s een film van vijftig minuten gemaakt. Het resultaat: werk van zowel aanstormend talent als gevestigde regisseurs en scenarioschrijvers. Zie hier wat je deze maand te wachten staat.

MidzomernachtEen bevriende groep dertigers viert op een Fries eiland het Midzomernachtfeest. Meike (Georgina Verbaan), de nieuwkomer in de groep, zorgt er echter voor dat de zaken binnen de vriendgroep opeens in een ander daglicht worden gesteld. (Regie: Hiba Vink, Scenario: Arjen Lubach). Te zien op 2 december.

Met donker thuisRegisseur Joeri Holsheimer en scenarioschrijver Jaap Peter wisten voor Met donker thuis een topcast te strikken. Het verhaal? Johnny (Robert de Hoog), een jonge militair, brengt de doodskist met daarin zijn pelotongenoot Diederick van Afghanistan naar zijn huis. Nadat hij dit heeft gedaan moet hij nog één missie volbrengen, namelijk: het verjaardagskado van Diederick naar zijn tweelingzus Fleur (Gaite Jansen) brengen. Te zien op 9 december.

Dagen van grasDe twee piepjonge acteurs Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) en Niels Gomperts (Shocking Blue) en de wat meer ervaren actrice van het stel; Tamar van den Dop (Mixed Up) spelen samen in een wat heftige film over de geïsoleerde tiener Ben (Martijn Lakemeier). Hij sluit vriendschap met de outgoing Tom (Niels Gomperts) en dat zorgt voor een zomer vol muziek, drank en drugs. Een echt coming-of-age verhaal. Te zien op 16 december. (Regie: Tomas Kaan, Scenario: Philip Huff)

One Night Stand is van 2 december t/m 27 januari elke vrijdag om 23:55 te zien op Ned2.