Boekentip: Mythen, Monsters and Legends

Fotograaf Rankin en kunstenaar Damien Hirst maakten samen de surrealistische tentoonstelling Mythen, Monsters and Legends. Mythen, Monsters and Legen

Boekentip: Mythen, Monsters and Legends

Fotograaf Rankin en kunstenaar Damien Hirst maakten samen de surrealistische tentoonstelling Mythen, Monsters and Legends. De tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar wees niet getreurd. Er is een boek!

Beide artiesten staan bekend om hun originele aanpak, het verleggen van grenzen en hun iconische beelden. Rankin: “Ik droom vaak over monsters, duivels en het kwaad. Veel ideeën komen dan ook voort uit mijn dromen en die verbind ik dan met de werkelijkheid.” De controversiële Damien Hirst stond in de jaren 90 aan de top van de kunstwereld. Zijn werk werd het symbool van Brit Art (een stroming waarin veel seks en geweld werd gebruikt, en die de kunstwereld op zijn kop zette). Eén van de toen meest besproken kunstwerken was de doormidden gezaagde koe van Damien Hirst.

Het resultaat van de samenwerking tussen de twee vind je dus terug in Mythen, Monsters and Legends. Denk: cuttingedge foto’s, vreemde lichamen en vooral veel surrealistische beelden. Model Dani Smith (te zien in de videoclip Even Better Than The Real Thing van U2) was voor Rankin en Damien Hirst één van de inspiratiebronnen, je ziet haar onder ander als zonnegod. Mooi cadeau voor Sinterklaas of de feestdagen!

Mythen, Monsters and Legends is te koop via Amazon.