Masterclass: stralende huid

Wat wij graag willen voor de feestdagen? 1) Houd het zuiver Een oppervlak gaat glanzen door de weerkaatsing van licht - hoe vlakker de ondergrond,

Lees ook

Wat wij graag willen voor de feestdagen? Een huid met een fris, gezond glansje. Niet te verwarren met glim, al is de scheidslijn dun. Nee het is de bedoeling dat je huid straalt. En die felbegeerde gloed wek je op met behulp van de juiste huidverzorging in combinatie met de nodige make-up. In 3 stappen wijzen we je de weg naar glans.

1) Houd het zuiver
Een oppervlak gaat glanzen door de weerkaatsing van licht – hoe vlakker de ondergrond, hoe krachtiger het glanseffect. Je huid dagelijks goed reinigen is stap een, en je huid spiegelglad en zacht maken door opgehoopte ‘oude’ huidcellen te verwijderen is stap twee. ‘Oude’ huidcellen zorgen voor een grauwe waas, al kun je ze met het blote oog niet zien. Weg ermee.

2) Moisturizen is een must
Geen visagist die deze stap overslaat voordat hij een model opmaakt: een laagje moisturizer of dagcrème. Als het vochtgehalte van je huid op peil is, zal ze vanzelf meer stralen. Last van een vette huid? gebruik een crème die glimplekken verminderd.

3) Fixeer en egaliseer
Gebruik een primer voordat je met make-up aan de slag gaat. Een primer werkt namelijk als egaliserende basis, met als voornaamste doel het vullen van lijntjes en waar nodig matteren of juist versterken van je natuurlijk gloed. Daarbij zorgt-ie ervoor dat je foundation beter pakt, poeder mooi hecht en kleurpigmenten sterker overkomen.

Hallo winter, hallo wit hoofd! Lees hier 8 DIY-tips om je huid er op haar allervoordeligst uit te laten zien.

Laatste nieuws

Zie ook