In memoriam: Evelyn Lauder

Evelyn Lauder (meisjesnaam Hausner) de vrouw achter het grote cosmetica concern Estée Lauder, is op vijfenzeventigjarige leeftijd aan eierstokkanker

In memoriam: Evelyn Lauder

Evelyn Lauder (meisjesnaam Hausner) de vrouw achter het grote cosmetica concern Estée Lauder, is op vijfenzeventigjarige leeftijd aan eierstokkanker overleden.

Evelyn Hausner trouwde in 1959 met Leonard Lauder, de oudste zoon van Estée Lauder. Al snel gaat Evelyn ook voor het bedrijf werken. Het merk is dan nog een klein familiebedrijfje dat maar een paar producten in lichaamsverzorging verkoopt. Samen met haar man zorgt Evelyn er echter voor dat het bedrijf uitgroeit tot één van de bekendste cosmecticabedrijven ter wereld. Ze voegde verschillende productlijnen toe, was ook lange tijd marketingdirectrice. Evelyn was ook het brein achter Clinique, het eerste ongeparfumeerde cosmeticamerk.

Maar Evelyn Lauder had meer in haar mars. Ze wordt ook gezien als de drijvende veer achter Pink Ribbon. Met haar vriendin Alexandra Penny (toen nog hoofdredactrice van Self), bedacht ze het roze lintje. Uiteindelijk groeide dit uit tot het symbool in de strijd tegen borstkanker.