Theatertip: Midzomernachtdroom door het Nationale Toneel

Vanaf 11 november voert het Nationale Toneel het theaterstuk Midzomernachtdroom van Shakespeare op, met onder meer Bracha van Doesburg, Jeroen Spitze

Lees ook

Vanaf 11 november voert het Nationale Toneel het theaterstuk Midzomernachtdroom van Shakespeare op, met onder meer Bracha van Doesburg, Jeroen Spitzenberger en Pierre Bokma. In een eigentijds jasje, dat wel. Marie Claire was op de première en doet verslag.

Midzomernachtdroom werd voor het eerst opgevoerd rond het jaar 1600, waarschijnlijk voor een koninklijk huwelijk. Met een topcast en een indrukwekkend décor brengt het Nationale Toneel deze klassieker vier eeuwen later nog eens tot leven, ditmaal in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Shakespeare is van alle tijden, bewijst Theu Boermans’ vertolking van Midzomernachtdroom: relatieperikelen, kalverliefde, jaloezie en de huwelijksstrijd tussen een carrièregerichte man -en vrouw voeren hoogtij in het stuk. Allemaal heel herkenbaar natuurlijk.

Tegelijkertijd staat het stuk bol van humor, mede door het goed getimede spel van Pierre Bokma en Jeroen Spitzenberger. Hierdoor hebben wij gedurende de avond heel vaak hard moeten lachen (de rest van het publiek overigens ook). Kortom, een echte aanrader. En natuurlijk altijd leuk om op een paar meter afstand het acteerwerk van beroemdheden à la Bracha, Pierre en Jeroen te kunnen bewonderen.

Wil je ook een bezoek brengen aan dit klassieke stuk?  Midzomernachtdroom tourt t/m 1 februari 2012 door Nederland en België. Kijk hier voor onder meer kaartjes en de speellijst.

Laatste nieuws

Zie ook