Tattoo Museum Amsterdam: Heet van de naald

Chanel maakte de tattoo weer modisch door twee jaar geleden modellen met zwaluwen en parelkettingen op de huid de catwalk op te sturen. Tattoo Muse

Lees ook

Chanel maakte de tattoo weer modisch door twee jaar geleden modellen met zwaluwen en parelkettingen op de huid de catwalk op te sturen. Behalve tot de fashion scene behoren tatoeages natuurlijk vooral tot het cultureel erfgoed. Komt ze zien in het Tattoo Museum Amsterdam van Henk Schiffmacher.

Op de redactie van Marie Claire heerst al een tijdje tattookoorts. Een moderedacteur liet een ster op binnenkant pols zetten, een reportageredacteur een palmboom op haar enkel, een andere collega denkt stevig na over een mooie tekst op haar pols en modestagiaire Cher spant de kroon met een bloemenwaterval op haar rug.

We werden dan ook superopgewonden bij de gedachte dat er een snoepwinkel van tatoeagekunst wordt geopend: het Tattoo Museum Amsterdam, tegenover Artis, waar Henk Schiffmacher de scepter zwaait. Hij zocht een plek voor zijn 30 duizend objecten en vond die, samen met zakenpartner Jeanette Seret die er anderhalf miljoen euro eigen geld instak.

Zaterdag 29 oktober was de soft launch, een week voor de echte opening en Marie Claire was erbij. Op de doodskist van Henk na en een opgezet aapje stond er nog niets in de vitrines. Maar we kregen een levendige rondleiding van interieurbouwer Jan Gerritsen die vertelde dat je je straks in het museum kunt laten tatoeëren en dat zelfs Ed Hardy langskomt. Ed Hardy!

Morgenavond tijdens de Museumnacht is de officiële opening met o.a. live tattooing door Mexicaanse tatoeëerders, o.a. de wereldberoemde Chuey Quintanar en Petelo Sulu’ape. En voor wie nog net niet durft, in de museumwinkel koop je gewoon een pantykousje met kleurrijke neptattoo. Kun je je toch voor een avond Anouk wanen.

Oh, voor we het vergeten, kijk vanavond naar Pauw & Witteman, daar schuiven Schiffmacher en Seret aan tafel.

Tattoo Museum, Plantage Middenlaan 62 in Amsterdam.

Laatste nieuws

Zie ook