Tip: Amsterdam Film Week

Het is weer zover!

Het is weer zover! Vanaf vandaag staat Amsterdam in het teken van de film. Op en rondom het Leidseplein verschijnen t/m 6 november verschillende nieuwe -en al eerder verschenen films op het witte doek. Wij geven je drie tips!

50/50
Stel: je bent 27 jaar bent, hebt kanker en maar vijftig procent overlevingskans. Wat doe je dan? Reisner (Joseph Gordon-Levitt) besluit te genieten van het leven, scheert zijn hoofd kaal en gaat op de versiertour. In 50/50 wordt je continu meegesleept van de ene naar de andere emotie. Humor en ontroering en vriendschap en liefde voeren de boventoon.

Hysteria
Een romantische en een tikkeltje ondeugende komedie. Twee dokters ( Hugh Dancy en Jonathan Pryce) ontdekken het perfecte vrouwelijke medicijn tegen de vrouwenziekte hysteria. Wat dan? Juist ja, de vibrator. Een waargebeurd verhaal over seksualiteit en emancipatie.

We need to talk about Kevin
Het leven van Eva (Tilda Swinton) verandert in één klap, wanneer haar zoon Kevin (Ezra Miller) een aantal medescholieren vermoordt en een bloedbad aanricht op zijn school. Eva worstelt na dit drama met haar moederliefde en verantwoordelijkheid en stelt zichzelf steeds weer de vraag: had ik dit kunnen voorkomen?
Tip: De recensie van We need to talk about Kevin is begin december te lezen op MarieClaire.nl.

Klik hier voor het volledige programma!

Laatste nieuws