Masterclass: color blocking make-up

Zin in een markante color blocking make-up? Kathinka Gernant, national make-up artist voor Chanel: « Door de kleuren te blenden kan je gemakkelijk ui

Masterclass: color blocking make-up

Zin in een markante color blocking make-up? Niet moeilijk, met de handige DIY-tips van Marie Claire. Zó doe je kleur.

Kathinka Gernant, national make-up artist voor Chanel:« Door de kleuren te blenden kan je gemakkelijk uitgesproken kleuren dragen op het werk. Daarmee maak je het subtieler en geef je je make-up een luxe gevoel. Voor overdag zou ik de nagels een lekkere kleur geven, het geeft een mooi accent aan je outfit zonder dat het heel aanwezig is. Voor in de avond vind ik het mooi het accent meer op je ogen te leggen. Je kunt best kleur op je ogen én mond gebruiken, maar leg duidelijk ergens het accent: kiezen dus! »

Wil je je ogen meer diepte en contour geven? Neem dan van de kleur die je wilt gebruiken een donkere en een lichtere variant. Breng de donkere tint aan in de arcadeboog. Dit laat dieper liggende ogen meer opvallen en geeft vermoeide, wat opgezwollen ogen meer shape.

Vloeken mag, zolang je net als op de kleuterschool netjes binnen de lijntjes blijft. Breng je make-up precies en verzorgd aan, dan kun je gerust rood met fuschia matchen. De ene kleur op je mond, de andere op je nagels. Of gebruik paars en blauw samen op je ogen.