Masterclass: masseren

Gestrest? 1. Druk geweest? Meer info:

Lees ook

Gestrest? Rugpijn? Krampen, kater, of gewoon in de kreukels? Allemaal klachten die je kunt wegkneden met een heerlijke massage. Vijf populaire – want doeltreffende – methodes op een rij.

1. Hot stone massage
Druk geweest? Liggend op je buik worden er warme basaltstenen op je rug gelegd. De warmte van de stenen dringt door in het spierweefsel, waardoor je direct ontspant. Daarna word je gemasseerd met warme olie én met de warme stenen als afsluiting. Voorzichtig wordt er met de warmtebronnen in cirkelvormige bewegingen over je lijf gegleden. Tot de pijn of stress is verdwenen.
Meer info: www.mindfultouch.nl

2. Hot chocolate massage
Dipje? Neem dan een hot chocolade massage. Een masseuse druppelt vloeibare cacao op je lichaam, die ze vervolgens met langgerekte strijkbewegingen diep in je huid masseert. Nog een extra duwtje in de rug: cacao barst van de anti-oxidanten en actieve conserveringsstoffen die het verouderingsproces van je huid vertragen. Kortom, een beauty- en wellness-behandeling waar alleen maar veel goeds van kan komen.
Meer info: www.beingwell.nl

3. Aromatherapie-massage
Tijdens de menstruatie trekt je baarmoeder samen en wordt de toevoer van bloed en zuurstof naar je spieren verminderd. Gevolg: buikkrampen, die je met aromatherapie kunt verlichten. Liggend op een bedje word je zachtjes gemasseerd met etherische oliën van bloemen, bladen en kruiden. Dat zo’n massage geen overbodige luxe is blijkt uit het feit dat meer dan de helft van de vrouwen haar menstruatie pijnlijk noemt. Een op de tien vrouwen blijft in die periode zelfs een dag of twee thuis.
Meer info: embody.nl

4. Stoelmassage
Last van een jetlag? Een stoelmassage na een lange vlucht lijkt een overbodige luxe, maar als je de volgende dag weer naar je werk moet, kan dit het verschil maken tussen je verkwikt voelen of verlept. Door de afwisseling van druk en ontspanning, ontspant het spierweefsel en wordt de doorstroming van de bloedvaten gestimuleerd.

5. Kruidenstempelmassage
Heb jij een kater? Bij een Thai Herbal massage word je gemasseerd met behulp van kruidenzakjes. De kruiden, zoals ginsengwortel, rooibos, komijnzaad en eucalyptusbladeren, zitten in een wit doekje dat vóór gebruik wordt gestoomd. Met een wisselde druk worden de kruidenstempels op de achterkant van je lichaam gedrukt en gewreven, totdat je huid tintelt van ontlading en ontspanning. Daarna krijg je van je gezicht tot aan je tenen een ontspanningsmassage. Hierbij werken de stempels als een soort scrubbehandeling; de poriën worden geopend en gereinigd. Je stofwisseling gaat sneller werken waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Een echte mini-detox, en dat is precies waar je lichaam aan toe is na een avond wijntjes drinken.

Laatste nieuws

Zie ook