Webtip: Film in Nederland

Op de nieuwe website Film in Nederland vind je de fijnste films en fragmenten uit de Nederlandse filmgeschiedenis, vanaf de eerste filmvertoning in

Lees ook

Op de nieuwe website Film in Nederland vind je de fijnste films en fragmenten uit de Nederlandse filmgeschiedenis, vanaf de eerste filmvertoning in 1896.

Op Film in Nederland vind je informatie over bijna 2300 oude films, waarvan je er dan maar liefst 270 (gratis!) op de website kunt bekijken. Op dit moment is de site nog net niet helemaal compleet, dus nog niet alles is beschikbaar. Maar je kunt wel al een bijzondere propagandafilm uit de Eerste Wereldoorlog bekijken: de Leger-en vlootfilm uit 1917. Verder lees je alles over belangrijke personen uit de filmgeschiedenis, tijdslijnen, de thematische geschiedenis van de filmcultuur, film noir, de folklorefilm, de kunstfilm en de stedenfilms. Gaat dat dus snel zien! Ps. Binnenkort op de site: het liefdesdrama Ergens in Nederland uit 1940, met Jan de Hartog in zijn enige filmrol ooit. Wordt vast smullen.

Film in Nederland is een samenwerking tussen EYE, het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid, het National Archief en Kennisland.

Laatste nieuws

Zie ook