Tip: Nederlands Film Festival

Het is weer zover!

Tip: Nederlands Film Festival

Het is weer zover! Vanaf 21t/m 30 september start het Nederlands Film Festival met een grote reeks Nederlandse speelfilms. Wij zetten voor jou drie toppers een rij.

De Bende van OssDe Bende van Oss is gebaseerd op een bende die van 1890 tot 1940 Noord-Brabant op zijn kop zette. Johanne van Heesch (Sylvia Hoeks) is jong en eigenaresse van een café. Zij en haar man Ties (Matthias Schoenaerts) raken verzeild in de Ossche bende, waar Wim de Kuiper (Marcel Muster) leider van is. Elke dag komt de bende, die verantwoordelijk is voor veel misdaad en moord, in haar café samen. Johanna wil breken met de bende, maar dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Te zien op 21, 22, 25, 26 en 29 september. Bekijk hier de trailer.

IsabelleIsabelle wordt gespeeld door Halina Reijn. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat ze voor deze film kilo’s moest afvallen. Isabelle speelt (hoe toevallig) een mooie Hollandse filmster die in een dorpje in de Ardennen wordt ontvoerd. Het hele dorp is in rep en roer, maar na een zoektocht van maanden is ze nog steeds niet terecht en verliest het dorp de aandacht. Te zien op 22, 23, 24, 25 en 29 september. Bekijk hier de trailer.

170HzEvy (Gaite Jansen) en Nick (Michael Muller) zijn twee dove tieners. Nick is een rebel en heeft een moeizame relatie met zijn vader. Nick en Evy besluiten samen weg te gaan en een nieuw leven te beginnen. Dan ontdekt Evy dat Nick een geheim heeft en wordt alles anders. Bijzonder aan deze film is dat de twee acteurs gebarentaal hebben geleerd en door het sounddesign van de film merk je als kijker hoe het is om als doof persoon te leven. Te zien op 23, 24 en 29 september. Bekijk hier de trailer.

LotusLotus is een mozaïekfilm waarin vijf verschillende verhaallijnen elkaar kruizen. Een sporter in een revalidatiecentrum, een man die zijn geluk zoekt op anonieme parkeerplaatsen, een ouder echtpaar dat worstelt met hun autistische zoon, een vrouw waarvan de moeder euthanasie wil plegen en een stel dertigers dat alles heeft maar zich leeg voelt. Eén ding hebben ze gemeen: eenzaamheid. Te zien op 26, 27, 28 en 28 september. De filmrecensie van Lotus lees je volgende week op MarieClaire.nl. Bekijk hier alvast de trailer.

Kaarten voor het Nederlands Film Festival kun je verkrijgen op de website. Wees er snel bij, want de kaarten gaan hard.