Interview: Florian Wolff

Een knuffelbeer met een stoppelbaard is hoe singer-songwriter Florian Wolff omschreven wordt.

Interview: Florian Wolff

Een knuffelbeer met een stoppelbaard is hoe singer-songwriter Florian Wolff omschreven wordt. Als finalist van Serious Talent en ecologische creatieveling is hij met zijn tweede album The Nature Of Things van plan door te breken. Wij spraken met hem! Wat horen we op The Nature Of Things?“Ik laat bij dit album een nieuwe kant van mijzelf zien. Bij het eerste album wilde ik vooral bewijzen dat ik een goede singer-songwriter was. Nu voel ik me veel vrijer en dat is te merken op het album. Het is een grotere experience om naar te luisteren, je voelt mijn energie. Doorbreken is een moeilijk iets. Toch heb ik wel het gevoel dat het nu eens zou kunnen lukken. Mijn single In To You is lekker toegankelijk en ik denk dat het goed kan aanslaan bij het publiek.”

Je werkt in een natuurwinkel én je bent muzikant. Gaat dat wel samen?”Het is soms best lastig, maar ik denk altijd: de schoorsteen moet goed blijven roken. Eigenlijk doe ik het er graag naast, want het houdt me met beide benen op de grond. Ik kan weleens verdrinken in muziek maken. Mijn biologische lifestyle is dan ook een bewuste keuze.”

Wat is het beste moment om jouw muziek te luisteren?”Het is een album voor elk moment van de dag. Mijn album is een reis vol verschillende indrukken. In de natuurwinkel draaien we geen muziek. Wel zing ik zo af en toe om de sfeer erin te houden. Wat leuk is, is dat mensen dan ook naar mijn muziek vragen en soms stop ik klanten dan een cd toe (wel tegen betaling natuurlijk!).”

Wil je een bepaalde groep mensen bereiken met je muziek?”Ik wil mijn album in duurzame en ecologische winkels aanbieden, want daar komen de mensen die mijn muziek aanspreekt. Je hebt bijvoorbeeld de koffiebar Cake in Utrecht, daar draaien ze mijn muziek weleens. Koffie drinken terwijl je naar muziek luistert, is een extra beleving. Floortje Dessing heeft een eco-kledingwinkel, Nukuhiva, en is fan van mij. Ik zou willen dat mijn album daar op de toonbank ligt!”

Heb je een droom?”Het is een droom om te kunnen leven van creatieve uitingen en muziek maken. Stiekem zou ik graag de wereld over reizen en een zo breed mogelijk publiek bereiken met mijn muziek. Bijvoorbeeld een compleet andere cultuur in een land als Japan. Ja, dat is wat ik wil.”

Het album The Nature Of Things is vanaf vandaag te koop via www.florianwolff.com