Filmtip: Melancholia

Vers filmvoer: Melancholia van Lars von Trier.

Lees ook

Vers filmvoer: Melancholia van Lars von Trier. Een prachtige, en de naam zegt het al: zeer melancholische film waarvoor Kirsten Dunst de prijs voor Beste Actrice won. Terecht, want ze zet een erg mooie hoofdrol neer in deze beeldschone film over het einde van de wereld.


Het verhaal
Het eerste deel van Melancholia draait om de bruiloft van Justine (Kirsten Dunst), georganiseerd door haar zus Claire (Charlotte Gainsbourg) in en rondom haar prachtige landhuis. Hoewel haar huwelijk tot in de puntjes geregeld is, zorgt een depressie ervoor dat Justine niet van haar Grote Dag kan genieten. In part two volgen we Claire, die in tegenstelling tot Justine, de rust zelve is. Als Justine bij haar langskomt, blijkt ze na haar bruiloft nog zwaarder teruggezakt in haar depressie en steeds onrustiger door de nadering van planeet Melancholia. Volgens voorspellingen zal de planeet de aarde (op een haar na) niet raken, maar Justine denkt dat het einde van de wereld nabij is. In het laatste deel komt Melancholia steeds dichterbij, en lijkt Justine gelijk te krijgen. Hoewel de doodsbange Justine haar noodlot probeert te accepteren, raakt haar immer rustige zus Claire paniek.

Het resultaat? Een prachtig gefilmd emotioneel drama over de Apocalyps. We wisten niet dat het einde van de wereld zo mooi kon zijn.

Klik hier voor de filmagenda van Melancholia.

Laatste nieuws

Zie ook