De hotste erotische literatuur aller tijden

Er is altijd erotische literatuur geschreven voor (en door) vrouwen, vaak in het diepste geheim gedrukt, anoniem uitgegeven en daarna stilzwijgend op
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
De hotste erotische literatuur aller tijden

Er is altijd erotische literatuur geschreven voor (en door) vrouwen, vaak in het diepste geheim gedrukt, anoniem uitgegeven en daarna stilzwijgend opgenomen in de collecties van musea, bibliotheken en welgestelden. Het taboe is grotendeels verdwenen en veel is nu gewoon verkrijgbaar. Hier een paar hits van toen, die overigens nog steeds heel spannend en mooi zijn.

The Journey Of LoveErotica van de Franse schrijfster Anaïs Nin (Prometheus): erotische verhalen die ze schreef om in New York wat geld te verdienen. Een rijke onbekende, ook wel The Collector geheten, betaalde in 1940 één dollar per pagina. Hij bestelde de verhalen voor eigen consumptie en vroeg steeds om seksverhalen zonder poëtische, literaire bewoordingen. Ze wist er evengoed een opwindend meesterwerk met literaire flair van te maken ? hoewel ze in die tijd het idee had dat ze stompzinnige seksstukjes schreef. Het werd in 1978 openbaar. Ook bijzonder is The Journal Of Love: dagboeken over haar zinderende relatie met schrijver Henry Miller én zijn vrouw.

The Story of OThe Story of O van Pauline Réage (Blue Moon Books): een verhaal in de sfeer van ultieme overgave en sm, over een vrouw die door haar vriend in een bordeel wordt geprostitueerd. Het is in 1954 voor het eerst gepubliceerd, werd in eerste instantie vele landen verboden.

The Group The Group van Mary McCarthy (Little, Brown Book Group) is een Amerikaans boek dat in de jaren zestig zeer veel commotie veroorzaakte. Het is het verhaal van een groep meisjes dat net is afgestudeerd aan een Amerikaans college, en speelt in de jaren 30. Het boek vertelt over hun ontluikende liefdesleven, erotische gevoelens, vrijen, seks, abortus.

My Secret GardenMy Secret Garden en Forbidden Flowers (Pocket Books) van de Amerikaanse feministe Nancy Friday. Zeer populaire, baanbrekende erotische verhalen, boordevol fantasieën voor en van vrouwen, waarmee ze de vrouw ook wilde bevrijden van het heersende beeld dat een vrouw altijd maar aardig, lief en onderdanig moet zijn

Meer weten? Lees De Geschiedenis van de Erotische Literatuur, door Patrick J. Kearney.