Interview: singer-songwriter Jamie Woon

Met zijn debuutalbum Mirrorwriting introduceert singer-songwriter Als we je over 10 jaar weer tegenkomen, waar hang je dan uit? «Dan lig ik vast erg

Lees ook

Met zijn debuutalbum Mirrorwriting introduceert singer-songwriter Jamie Woon een nieuw geluid: R&B meets dubstep. De één vindt het muziek om yoga op te doen, de ander om uit zijn dak te gaan op een festival (Lowlands). Marie Claire sprak Jamie Woon over zijn grote doorbraak, zijn liefde voor muziek en zijn toekomstdromen.

Nog voordat je eerste album uit was, prijkte je naam al op nummer 4 van de BBC Sound of 2011.
«Als ik dat had geweten had ik me zeker ergens verstopt. (lacht). Just joking! Het kwam als een grote verassing: ik had nooit verwacht dat ik erin zou staan, zeker niet in de top 5. Maar het was heel fijn om te horen. Op zo’n moment weet je dat mensen uitkijken naar je debuutalbum.»

Wat is je favoriete track op het album?
«Dat verandert elke dag: het ligt eraan hoe ik me voel. Op dit moment speel ik graag Street. Het liedje gaat over een dag als vandaag. Dat je op reis bent in een onbekende stad en het gevoel hebt dat alle mogelijkheden voor je open liggen. Het is een soort note to myself. Dankzij het nummer weer ik weer hoe ik dat gevoel kan bereiken.»

 Je hebt gestudeerd aan de prestigieuze BRIT School. Wat is je beste herinnering aan die tijd?
«De eerste keer dat ik een liedje opnam in de schoolstudio. Het was in een heel klein hok dat bijna instortte. We namen zelfs nog op een cassettebandje op! Toch heb ik in de studio de liefde voor muziek opgedaan. Nog steeds word ik heel enthousiast van opnemen.»

Wat bevalt je het meest aan het leven van een artiest?
«Dat ik geen 9 tot 5 baan heb. De ene keer werk ik een periode heel intens en veel, daarna heb ik juist weer veel tijd om te reizen en relaxen.

Je komt echt extreem relaxt over: wat is je geheim?
«Ik houd van reizen. Het kan saai zijn, maar ik geniet zelfs van in een bus zitten. En ik lees veel. Nu ben ik in drie boeken bezig, één daarvan is And they all sang van Studs Terkel: inspirerende gesprekken met grote muzikanten als Bob Dylan. En ik probeer niet teveel bezig te zijn met wat er in de media gebeurd. Dan kan ik onafhankelijk blijven en de rust in mijn hoofd behouden.»

Als we je over 10 jaar weer tegenkomen, waar hang je dan uit?
«Dan lig ik vast ergens in een hangmat te relaxen (lacht)! En ik hoop dat ik dan nog steeds muziek maak, dat ik in artistiek opzicht vooruit ben gegaan en zing over dingen die belangrijk voor me zijn. Ik ga geen parfum of kledinglijn lanceren, of ineens in een film spelen. Ik heb geen verborgen talenten!»

Jamie Woon staat van 18 t/m 20 augustus op Lowlands in Biddinghuizen en op 29 september op Off Centre in de Melkweg.

Laatste nieuws

Zie ook