Boekentip: The road to Rabat

De filmmakers van

Lees ook

De filmmakers van Habbekrats gingen voor de opnames van de film Rabat op reis naar Marokko en namen mee: fotograaf Dennis Duijnhouwer. Met zijn analoge camera en een limiet van maximaal twee rolletjes per dag fotografeerde hij de crew tijdens hun trip door België, Frankrijk en Spanje, met als einddoel de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Het resultaat? Een dagboekverslag van vijf weken on the road. De foto’s hebben dat rauwe randje waar de fotograaf bekend mee werd.

Wat ga je zien?
Je ziet het goedkope Formule 1 hotel waar de crew in Frankrijk overnachtte, de filmlocatie Parc Güell met uitzicht over heel Barcelona, de zee van Algericas waar ze na een lange filmdag induiken en uiteindelijk natuurlijk ook beelden van Rabat, inclusief foto’s van de ontmoeting met een Marokkaanse bedelaarster in een stijlvol pakje en het bezoek aan de kapper met acteur Nasrdin Dchar. Hebben? Marie Claire mag nu 10 exemplaren weggeven!

Over de film Rabat
Rabat gaat over de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Marwan Chico Kenzari). Als Nadir de oude taxi van zijn vader naar Rabat moet brengen, nodigen zijn beste vrienden zichzelf uit om mee te gaan. Maar door het geheime reisdoel van Nadir komt de vriendschap onderweg onder druk te staan.

Klik hier voor de bioscoopagenda van Rabat.

Laatste nieuws

Zie ook