Boekentip: De Maand van het Spannende Boek

Gaan je haren nog overeind staan als je terugdenkt aan de Millennium-trilogie van Stieg Larsson? De handen van Kalman Teller Het nieuwe boek van Gauk

Gaan je haren nog overeind staan als je terugdenkt aan de Millennium-trilogie van Stieg Larsson? En geniet je ook zo van de literaire thrillers van Marion Pauw? Breng deze maand dan een bezoek aan de (online) boekhandel, want juni is de Maand van het Spannende Boek. Marie Claire tipt 3 must read spannende boeken.

De handen van Kalman Teller
Het nieuwe boek van Gauke Andriesse kan niet anders dan scoren. De auteur won dit jaar de felbegeerde Gouden Strop. De handen van Kalman Teller is de vierde misdaadroman over privédetective Jager Havix. Als een vrouw het slachtoffer wordt van een medische blunder, volgt een lange en pijnlijke rechtsgang. Het lijkt erop dat de schuldige beschermd wordt. Het jurycommentaar belooft veel goeds: ‘Andriesse durft losse eindjes open te laten. En die knagen nog lang na…’

Blauwe maandag
Het befaamde schrijversduo Nicci French slaat na vijftien (!) boeken een andere weg in. Blauwe maandag is het eerste deel van een 8-delige serie over psychoanalytica Frieda Klein. Als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben met rood haar en sproeten, en er kort daarna een jongetje dat aan die omschrijving voldoet verdwijnt, stapt ze naar de politie. Kan Frieda de recherche helpen? Een intrigerend verhaal met verrassende plotwendingen.

De zesde man
De nieuwe thriller van David Baldacci kwam vorige week meteen binnen op nummer 1 in de bestsellerslijst. De zesde man vertelt het verhaal van seriemoordenaar Edgar Roy, die in afwachting van zijn rechtszaak in de ultrabeveiligde staatsgevangenis Cutter’s Rock zit. Dan wordt zijn advocaat dood aangetroffen in zijn auto. Wie heeft hem vermoord? Is Edgar Roy wel echt een moordenaar? En waarom is de FBI zo geïnteresseerd in deze zaak? De zesde man lees je in één ruk uit.

Laatste nieuws