Weekendtip: Cultuurhappen in de Domstad

Lees ook

Als we Gerrit Hiemstra mogen geloven, laat de zon zich dit weekend gelukkig weer eens zien. Het Festival aan de Werf (van 19 tot 28 mei in Utrecht) biedt je een hemelse combinatie van zon en cultuur. Struin langs de eeuwenoude grachten en laat je verrassen door baanbrekende theaterperformances, workshops, debatten, muziekoptredens en lekker eten.

Take it personal!
Dit jaar vindt het tiendaagse festival voor de 26e keer plaats. Onder de vlag Take it personal! is het programma gevuld met voorstellingen over universele issues zoals interculturaliteit. Klinkt dat je nog een beetje vaag in de oren? Bezoek dan bijvoorbeeld de voorstelling Hell on Earth: een vrolijke clash of cultures in een combinatie van hiphop, breakdance en documentairetheater met jongeren uit een Berlijnse achterstandswijk.

Zwierige zwepen
Naast de gevestigde artiesten zijn ook veelbelovende talenten als Boukje Schweigman op het festival te zien. Samen met drie andere personen maakte zij een (letterlijk) opzwepende muzikale en ritmische voorstelling over moed en over de kracht van je eigen kwetsbaarheid. Stel je een gevaarlijk spektakel voor waarin de vier personen hun zwepen zwierig laten klappen. Het publiek zit op ooghoogte om de performers heen, wat het allemaal nog net iets heftiger maakt.

Is muziek meer jouw ding? Op De Neude treden dagelijks (gratis) artiesten op.

Voor meer informatie over line-up, locaties en tickets: http://www.festivalaandewerf.nl/

Foto: Merijn van der Vliet

Laatste nieuws

Zie ook