Bandjes ontdekken bij Indiestad

Amsterdam goes indie. Dit jaar wordt het festival voor de eerste keer georganiseerd. Vanavond trapt het festival af met onder meer Toro Y Moi, Gold

Bandjes ontdekken bij Indiestad

Amsterdam goes indie. Van 18 tot 25 mei organiseert poptempel Paradiso het festival Indiestad met, je raadt het al, enkel en alleen indie artiesten. Trek je kekste festivaloutfit dus snel uit de kast en ga op ontdekkingsreis in de wondere wereld van indiemuziek.

Dit jaar wordt het festival voor de eerste keer georganiseerd. In een interview met 3voor12 liet Ben Kamsa, programmeur van Paradiso en bedenker van het festival, weten dat het festival dit jaar vooral een pilot is. ‘We programmeren deze editie alleen bands. Daar hebben wij als organisator het meeste ervaring mee. Maar we willen bij de volgende edities ook zeker aandacht geven aan andere kunstdiciplines’.

Vanavond trapt het festival af met onder meer Toro Y Moi, Gold Panda en Julianna Barwick. Andere ‘bekende’ namen die live te zien zijn, zijn Josh T. Pearson, Gang Gang Dance, Caribou en The View. De optredens vinden plaats in Paradiso, De Duif, Bitterzoet, OT 301, De Melkweg en De Balie.