Dit is waarom je passie vinden enorm lastig kan zijn

Een lange zoektocht.

Lees ook

Je hebt vast wel eens van iemand het advies gekregen om op zoek te gaan naar je passie. Weliswaar goed bedoeld, maar veel heb je er niet aan. En het blijkt dat je je passie niet moet zoeken, maar juist moet ontwikkelen.

Ontwikkelen

Mensen aansporen om hun passie te vinden, kan ertoe leiden dat ze al hun energie en tijd in één ding steken. Op het moment dat het niet goed uitpakt is er een kans dat ze vastlopen.

Het ontwikkelen van een passie, in plaats van het te zoeken, is een gezondere manier om erover na te denken. Zo kan passie worden gezien als een continu, flexibel proces dat doorzettingsvermogen én hard werken vereist.


Lees ook: Zo word je een pro in netwerken én contacten onderhouden

Hard werken

Volgens het onderzoek waren degenen die zeiden dat ze veel moeite hebben met hun werk, vaak erg trots zijn op wat zij hebben bereikt. Hoe harder ze werkten, hoe gepassioneerder ze werden.

Vaak wordt er gedacht dat passie een noodzakelijk ingrediënt is om hard te kunnen werken. Enne, laat dat nou precies andersom zijn. Hoe meer inspanning je ergens in steekt, hoe gemotiveerder je raakt.

Doen wat je leuk vindt

Dat passie niet vaak komt aanwaaien, moge duidelijk zijn. Het vergt oprechte inspanning en hard werken. De enige manier om dus gepassioneerd te kunnen werken is door iets te doen wat je leuk vindt.

Bron: Marie Claire US | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook