Science says: een huwelijk zorgt voor meer stress dan kinderen opvoeden

Een gebrek aan steun...

Lees ook

Er zijn een heleboel studies die ons vertellen hoe dingen zouden ‘moeten’ gaan. Negen van de tien keer hebben we er lak aan. Want: we bepalen zelf wel hoe we ons leven willen invullen. Maar dat betekent niet dat ze niet leuk en interessant zijn om te lezen. 

Stress

Zo heeft een nieuwe studie uitgewezen dat het huwelijk vrouwen meer stress geeft dan het stichten van een gezin en het krijgen van kinderen. Say what? Blijkbaar is een huilbaby, slapeloze nachten en eindeloze verschoon sessies minder stressvol dan een huwelijk.

Lees ook: Is late night snacken nou écht zo ongezond voor je?


Gebrek aan steun 

Het onderzoek van de Universiteit van Padova toont aan dat 75% van de vrouwelijke deelnemers voor een merendeel verantwoordelijk is voor de opvoeding en de huishoudelijke taken. En één op de vijf vrouwen geeft aan dat de belangrijkste bron van stress een gebrek aan steun van hun echtgenoot is. 

Gezondheid

Ook toont het onderzoek aan dat de gezondheid van een man aanzienlijk verslechtert als hun vrouw overlijdt, terwijl dat voor de vrouw precies het tegenovergestelde is. Dit zou komen omdat vrouwen beter in staat zouden zijn om met stress om te gaan. 

Dr. Caterina Trevisan van de Universiteit van Padova vertelde aan The Telegraph: “Aangezien vrouwen over het algemeen een langere levensduur hebben dan mannen, kunnen getrouwde vrouwen ook last hebben van ‘de last van de verzorger’, aangezien zij zich vaak wijden aan de zorg voor hun man naarmate ze ouder worden.” 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook