Dit zijn de herfst- en wintermode trends 2019/2020

Alle trends op een rij.

Winter is coming! En daarmee ook de nieuwe modetrends voor 2019/2020. Het weer buiten wordt misschien grijs en koud, maar dit betekent niet dat dat ook gebeurt met het modebeeld: kleurrijke verenjurken en feestelijke pofmouwen zijn namelijk de trend van komend herfst- & winterseizoen.

Terug naar toen

Een vlaag jaren zeventig en negentig waait met de eerste herfstwinden in onze garderobes. Dit zijn de onmisbare trends die jij komend seizoen shoppen wilt. Ongeacht jouw lengte grootte of breedte, deze trends zullen jouw fantastisch staan en zijn vindbaar in de hipste online (plussize) shops.

Capes en Poncho’s

Oversized capes en pluizige poncho’s trotseren de kou: de warme capes kunnen dit seizoen niet groot en lang genoeg zijn. Ze hebben de naam Blankcape gekregen omdat ze erg lijken op een dekentje. Ze kunnen op vele manieren gecombineerd worden en zien er altijd cool uit met jeans en truien.

Krachtige schouders en pofmouwen

Schoudervullingen, de trend van de jaren ’70 en ’80, zijn nu weer helemaal in en zorgen voor een androgyne stijl. Brede schouders en pofmouwen zijn terug. Speciaal voor meer extravagante gelegenheden zijn de weelderige mouwen perfect. Maar met een casual jeans en stijlvolle laarzen is deze look ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik en is het een echte eyecatcher.

Chique veren jurkje

Dit seizoen draait het om excentrieke items met veren en kleuren in alle denkbare ontwerpen. Durf te combineren en leg stijlbreuken. Kies voor een verenjurkje in combinatie met casual sneakers, en laat meerdere stijlen elkaar ontmoeten.

Een herfst musthave 

Ontwerpers van over de hele wereld komen nu echt op de goede weg, want leer kan worden gecombineerd tot koele en elegante outfits. Als je dapper bent, kies je voor de overall variant zoals Selene uit Underworld. Leren broeken of lange leren jassen zorgen voor een elegante uitstraling, maar klassieke motorjassen, blazers, jurken en rokken van leer zijn nog steeds in trek.

Knalkleuren en vanille

De zogenaamde kleur: vanille custard is in de mode. Op de catwalks zie je vaak het gelige wit gecombineerd met schrille en felle kleuren. In combinatie met donkerbruin of edelgrijs zorgt het voor een mooi contrast.

Dierenprint

Animal-Print is weer gehypet: of het nu gaat om slangen, krokodillen, leeuwen, tijgers of luipaarden – de exotische en gevaarlijke dieren kunnen eindelijk hun huid weer met ons delen in de vorm van patroonprints! De modewereld is gek op de dierlijke looks en pakt ditmaal uit met o.a. coole python prints op jassen en schoenen.

Warm en comfortabel: gewatteerde jassen

Stepp is terug – de gewatteerde stof biedt comfortabele vesten en jassen om je warm te houden. In ongebruikelijke variaties spot je deze trend op de catwalk. Je vindt nu ook gewatteerde rokken, broeken en zelfs avondjurken in de schappen met deze heerlijke voering.

De Schotse ruit 

In de herfst en winter zien we het steeds weer: ruiten patronen op verschillende items. Het klassieke Schotten-patroon wordt komend seizoen nieuw leven ingeblazen. Laat je inspireren door interessante combinaties. Het patroon is vooral populair voor sets, two-pieces en heerlijke oversized outfits.

Breiwerk is chic

We zijn verliefd: breiwerk is ook dit seizoen weer hot! Nieuwe, kleurrijke ontwerpen met extravagante snitten en overgrote zullen je deze winter inspireren. Warme materialen zoals kasjmier, angora of merino zijn knuffelzacht en voorkomen dat de winterse kou ons bereikt. We kunnen echt niet zonder de trui in het komende koude seizoen!

Laatste nieuws