Feit: één op de vijf Nederlanders heeft seks met collega

Opvallende feitjes over seks en collega's.
Feit: één op de vijf Nederlanders heeft seks met collega

Heb jij weleens een erotische gedachte gehad over die ene leuke collega? Of schaam je je misschien dat je sex hebt gehad met een collega of zelfs je baas? Dan is het goed om te weten dat je niet de enige bent die wel eens een avontuurtje met een collega is aangegaan.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat bijna één vijfde van alle Nederlanders zegt het bed te hebben gedeeld met een collega. Dit onderzoek is onder 1068 Nederlandse werkenden uitgevoerd, dus het zijn betrouwbare cijfers! Het is niet eens zo gek dat zoveel Nederlanders dromen over hun collega's, aangezien ze toch het grootste gedeelte van de dag met hen doorbrengen, vaak dezelfde leeftijd hebben en gemeenschappelijke interesses delen.

Lees ook: Dit is waarom je passie vinden enorm lastig kan zijn

Opvallend

Wat zijn opvallende feitjes uit het onderzoek? Mannen blijken dubbel zo vaak erotisch getinte dromen over hun collega's te hebben dan vrouwen. Waar dit bij mannen naarmate ze ouder worden afneemt, blijken vrouwen van 40 plus vaker spannende dromen te beleven. Ook blijkt uit het onderzoek dat mannen, als het gaat om seks en intimiteit, veel minder vaak een blad voor de mond nemen dan vrouwen. De MeToo-beweging heeft wel wat sporen achtergelaten. Bepaald taalgebruik van mannen wordt minder op prijs gesteld. Verder zegt 7 procent van de ondervraagden weleens te flirten voor bijvoorbeeld een salarisverhoging, extra klant of promotie. Mannen geven aan dit vaker te doen dan vrouwen.

Sexy kleding

Uit het onderzoek blijkt ook dat uitdagende kleding niet wordt gewaardeerd. Ondanks het grote aantal Nederlanders die vrij over seks praten, zegt 41 procent van hen een sexy geklede collega minder serieus te nemen. Slechts een derde van de mannen neemt uitdagend geklede collega's minder serieus, bij vrouwen is dit meer dan de helft. Vooral jonge vrouwen tot 40 jaar hebben moeite met collega's die zich uitdagend kleden.  

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3236d19428d', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });