Wat er met je huid gebeurt als je zwemt met make-up op

Ai...
Wat er met je huid gebeurt als je zwemt met make-up op

Afgelopen maanden trok heel Nederland weer massaal naar het strand. Waar de meeste vrouwen hun maquillage laten voor wat het is, vinden sommigen het toch net iets te ver gaan om met een blotebillengezicht over het strand te paraderen. Vaak wordt gezegd dat make-up tijdens het zwemmen not done is, maar is dat eigenlijk wel zo?

Gevaren

Lees ook: Dit gebeurt er als je een gezichtsmasker te lang laat zitten

Het zou een hoop tijd schelen om make-uploos de deur uit te stappen, maar niet iedereen vindt dat fijn. Zelfs niet als het gaat om een bezoekje aan strand en zee, hoewel vaak wordt geadviseerd om je make-up achterwege te laten als je lekker gaat zonnen. Dr. Jeanette Graf, een dermatoloog uit New York, vertelt echter dat de ‘gevaren’ van make-up in de zon reuze meevallen en het in sommige gevallen zelfs goed voor je huid is.

Bescherming

Hoewel zonnen en zwemmen met make-up op dus niet veel kwaad kan, zit er wel een keerzijde aan. Velen laten hun make-up na het zwemmen ook gewoon zitten, terwijl je dit er volgens Dr. Graf beter zo snel mogelijk af kunt halen. “Het kan zorgen voor irritaties en bacteriën”, legt Jeanette uit. Daarnaast is het volgens haar belangrijk dat je make-up waterproof is en een beschermingsfactor heeft. Ook is het volgens haar raadzaam om eerst zonnebrand op je gezicht te smeren, voordat je make-up aanbrengt.

Mocht je het dus echt een no-go vinden om au naturel op het strand te liggen, dan weet je wat je moet doen om sunproof te verschijnen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2caff91ad59', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });