Dit kostte de iconische tutu van Carrie Bradshaw uit Sex and the City

Een koopje.

Elke Sex and the City-fan herkent het rokje uit duizenden: dé tutu die Carrie Bradshaw droeg tijdens het openingsbeeld van de hitserie.

Tutu

De witte mini tutu maakte haar debuut in 1998. En het is dan wel weer een poosje geleden, maar de rok met vele laagjes tule is duidelijk nog een populair item bij de fans. Maar in tegenstelling tot de duurdere kledingstukken die Carrie meestal droeg, is de modische tutu zonder twijfel een bijzonder koopje te noemen. Het item kostte namelijk niet meer dan het schamele bedrag van vier euro. 

Lees ook: Dit is hoevaak je je kleding zou moeten wassen

Op de set

Internationaal kostuumontwerper van Sex and the City, Patricia Field, deed onlangs een boekje open over de iconische outfit en waar zij deze gescoord had. Wat blijkt? Ze had de tutu gewoon op de set gevonden. Voor de rest van Carrie’s garderobe betaalde ze helaas wel de volle pond. Zo betaalde ze voor haar trouwjurk van Vivienne Westwood het pittige prijskaartje van 15.000 euro en voor een hakje van Manolo Blahnik ongeveer 955 euro. 

Eigen collectie 

Om de iconische tutu voor iedereen beschikbaar te maken, heeft de kostuumontwerper een zelfde soort tutu voor de Sex And The City-collectie laten ontwerpen en toegevoegd. De tulerok zal dit keer helaas niet voor slechts vier euro worden verkocht, maar voor het ‘iets’ hogere bedrag van 130 euro. En dat is eigenlijk ook nog wel te overzien, toch?

Bron: Beau Monde | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws