Zó overleef je de werkdag met een kater

Zonder ontslagen te worden.

Lees ook

Je weet dat een avondje borrelen op een doordeweekse dag vaak geen goed idee is. Maar soms kan het niet anders, als je beste bud bijvoorbeeld jarig is. Voor je het weet lig je te laat in je nest. Hoe kom je dan de werkdag door? Wij hebben wat tips voor je. 

Jade roller 

Grote kans dat je ’s ochtendsvroeg met puffy eyes wakker wordt. Leg dan even je Jade roller in de vriezer. Rol het daarna omhoog en omlaag over je wangen, zodat je de bloedcirculatie verhoogt. Dit zorgt ervoor dat je wallen verminderen en je er dus minder moe uitziet. 

Lees ook: Zo ga je om met tegenslagen op werk


Eitje 

Wist je dat eieren je lichaam helpen om glutathion aan te maken? Dit is een lichaamseigen stof, die het lichaam inzet om gifstoffen onschadelijk te maken. Het niveau van deze stof kan door alcohol uitput raken. Enne, het liefste wat je nu wil is dat de drank zo snel mogelijk in je lichaam wordt afgebroken. 

Kater hulpkit 

Handig om mee te nemen naar werk: je eigen kater hulpkit. Neem wat pepermuntjes mee voor je droge mond, een koptelefoon zodat je met niemand hoeft te praten die dag en olie absorberende doekjes om je zweet aanvallen te minimaliseren. 

Verwijder al het bewijs

Ook al was het vannacht ge-wel-dig, deze ochtend is het een stuk minder leuk. Wees daarom altijd voorzichtig met wat je online post. Vooral als je collega’s je ook volgen. Het laatste wat je wil is op het matje geroepen worden op een te brakke dag. 

Bron: Cosmopolitan US, Sohf | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook