9 herkenbare momenten voor iedereen die niet tegen zijn verlies kan

Speel jij wel eens vals?
9 herkenbare momenten voor iedereen die niet tegen zijn verlies kan

Waar het sommigen echt geen fluit uitmaakt of dat ze winnen of verliezen, is het voor anderen hard tegen hard en is verliezen stiekem geen optie. Ook niet wanneer het om een potje Mens Erger Je Niet gaat. Ben jij zo iemand? Dan zijn dit ongetwijfeld 9 herkenbare momenten.

1. Jij schreeuwt van tevoren al dat je sowieso gaat winnen
Zodra iemand voorstelt om een spelletje te spelen, beginnen jouw ogen al te twinkelen. Uiteraard heb je zin om iemand helemaal de grond in te boren. Of het nou is met een potje voetbal, Rummikub of een potje Pesten… verliezen komt niet voor in jouw woordenboek.

Lees ook: Tikkeltje gênant maar leuk: je kunt je oude Hyves-profiel terugzien

2. Je wordt chagrijnig als je dreigt te verliezen
Want als jij ook maar één puntje achterstaat, is de hele sfeer al naar het diepste puntje van de oceaan gezonken. Je bent een slechte verliezer en dat is ook meteen aan alles te merken. Een spelletje met jou spelen is helemaal niet gezellig, behalve als jijzelf aan het winnen bent dan...

3. Dan maar valsspelen
Het gaat jou natuurlijk niet gebeuren dat je gaat verliezen, daarom doe je er alles aan om dat te voorkomen. Zelfs als dat valsspelen zou betekenen. Liever een paar kaarten onder je kont verstoppen dan op een eerlijke manier ten onder gaan...

4. Maar ondertussen wel anderen de schuld geven dat ze valsspelen
Ja… je moet jouw verlies toch ergens de schuld van geven hè? En het meest logische is dat iedereen gewoon hartstikke valsspeelt! Als jij het doet is het natuurlijk voor iedereens bestwil, maar o wee als iemand anders dat bij jou durft te proberen!

5. Het spel door de war schoppen
Dit kan je niet langer meer aanzien. Er zit dus niets anders op dan het hele bordspel om te kieperen. Ja sorry hoor, maar dit is echt niet meer leuk om te spelen! We kappen ermee!

6. Het is nooit jouw schuld als jullie hebben verloren
ls je in een team speelt met iemand, kan het nooit aan jou liggen wanneer jullie hebben verloren. De rest kan er gewoon de ballen niet van! En als jullie wel winnen… uiteraard komt het dan wel door jou en je fantastische skills.

7. Als je verliest, dan heb je 'expres' verloren
Zo sportief ben je dan ook wel weer. Je hebt die persoon gewoon ‘’laten winnen’’ toch? Yeah, sure!

8. Je moet de winnaar altijd naar beneden halen
"Je bent niet goed, ik had gewoon mijn dag niet" of "graag gedaan, ik wilde jou ook gewoon een keertje zien winnen’’. Je moet de winnaar altijd naar beneden halen om je eigen verlies ook maar iets beter te kunnen verwerken. Mensen kunnen voortaan beter twee keer nadenken voordat ze met jou de strijd aangaan.

9. Niemand moet het proberen om je ervan te beschuldigen dat je niet tegen je verlies kunt
Dat is denk wel de ergste zin die je kan zeggen tegen iemand die slecht tegen zijn verlies kan. Je hebt bij deze de oorlog verklaard en kan dus maar beter heel snel wegrennen. EXPLOSIEGEVAAR! Maar al met al: je maakt het wel altijd spannend om een spelletje mee te spelen. Want een spel is niks zonder een beetje uitdaging, toch?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e261d66a90cb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });