Deze banen krijgen de meeste swipes naar rechts op dating apps

Blijkbaar is een beroep ook aantrekkelijk.

Lees ook

Daten is tegenwoordig geen simpele wandeling door het park meer. Met de komst van dating apps zijn we een stuk kritischer geworden, in de hoop om de perfecte partner te vinden. En blijkbaar schijnt zijn of haar baan ook nog eens belangrijk te zijn. 

Swipen

Als je een dating app gebruikt om ‘het dekseltje op jouw potje’ te vinden, dan weet je hoe snel je kunt oordelen. Op basis van een paar foto’s en een korte biografie, maken we in enkele seconden een aanname. Dit zorgt ervoor dat we naar links of naar rechts swipen

Lees ook: Feit: één op de vijf Nederlanders heeft seks met collega 


Baan 

Maar er is ook nog iets anders dat we meenemen in onze beslissing. Blijkbaar speelt werk ook een belangrijke rol. Volgens een nieuw onderzoek van Badoo, kunnen we ons tot bepaalde beroepen meer aangetrokken voelen dan andere. De deelnemers waren tussen de 18 en 30 jaar oud en het lijkt erop dat zij de voorkeur geven aan meer praktische beroepen. Dit is hun top 5:

Mannen:
5. Kunstenaar
4. Marketeer 
3. Ondernemer
2. Ingenieur
1. Chefkok 

Vrouwen:
5. Lerares 
4. Ondernemer 
3. Advocaat
2. Verpleegkundige
1. Kapster 

Tinder

Het is echter een ander verhaal als je met de mensen achter Tinder praat. Hun recente studie toonde aan dat de topbaan voor mannen een piloot is en voor vrouwen een fysiotherapeut. 

Enne, om je nog meer te verwarren. De gegevens van Match.com hebben weer andere uitkomsten. Zo beweert de website dat de meest aantrekkelijke mannen artsen zijn en de meest aantrekkelijke vrouwen zijn freelancers. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: No Reservations

Laatste nieuws

Zie ook