De leukste kampeerspots in Italië voor je op een rij

De leukste kampeerspots in Italië voor je op een rij

Is het al tijd voor vakantie?

Met het regenachtige weer ben je snel geneigd om alweer je volgende vakantie te boeken. Snappen we! Daarom een paar leuke kampeerspots in Italië die zeker de moeite waard zijn. 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Gardameer 

Het grootste meer van Italië is het Gardameer. En het is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van de Nederlanders. En dat snappen we! Je vindt hier namelijk pittoreske dorpjes, een prachtig landschap én een fijn klimaat. Bekende stadjes aan het meer zijn Lazise, Sirmione, Desenzano en Salò. Daarnaast hebben ze ook nog een groot attractiepark Gardaland én waterpark Caneva World. Alles-in-één dus! 

Campings Noord-Italië:
Er zijn veel verschillende campings te vinden aan het Gardameer. Zo is camping Bella Italia perfect voor kinderen (en volwassen) die echte waterratten zijn. Ze hebben namelijk 8 (!) zwembaden en je kijkt uit op het Gardameer. Camping Piantelle is een stukje kleiner en ligt dichtbij het stadje Salò. De camping Cisano bestaat uit twee delen die met een tunneltje aan elkaar verbonden zijn. Hier liggen de stadjes Lazise en Bardoline dichtbij. Enne, je hebt ook nog camping Altominicio Family Park. Ligt wel op 7 km afstand van het Gardameer, maar slechts op 10 minuten loopafstand van het pittoreske Peschiera. 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Toscane 

Ligt in het midden van Italië en heeft een prachtig historisch gebied. Je kunt stedentrips naar Florence, Pisa, Siena of Lucca maken. Maar je kunt ook zeker genieten van een zon-, zee- en strandvakantie. In het oosten van Toscane kun je zelfs de Bourgondiër naar boven halen. Reis naar Fattoria La Vialla - hier worden al meer dan dertig jaar de fijnste biologische producten gemaakt. 

Camping Toscane:
Bij camping Etruria lig je direct aan het strand. Geniet hier van een ongerept stukje Middellandse Zee. En het mooie plaatsje Marina di Castagneto ligt op loopafstand. 

Op zoek naar andere kampeergebieden? Bij Roan vind je een groot aanbod van campingvakanties. 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');