Dit is waarom mensen die altijd te laat komen ‘langer’ leven

Voortaan blijven we langer in bed liggen.

Je vrienden liegen tegenwoordig over het tijdstip wanneer ze willen afspreken, in de hoop dat je wél op tijd komt. En je baas werpt elke keer weer een blik jouw kant op, terwijl jij voor de zoveelste keer komt binnenstormen. Herkenbare situaties als je altijd te laat komt. 

Goed nieuws 

Maar het blijkt dat te laat komen eigenlijk niet echt een slechte zaak is. Blijkbaar leven degenen die nooit op tijd komen een stukje langer. Althans, als we een nieuwe studie mogen geloven. Enne, het maakt je naar verluidt ook productiever. 

Lees ook: Dit is waarom gapen zo aanstekelijk is

Langer leven 

Uit het onderzoek bleek dat mensen die standaard te laat komen, zich minder gestresst en meer ontspannen voelen. Dit zou volgens de studie tot een lagere bloeddruk, een lager risico op hart- en vaatziekten, een grotere cardiovasculaire gezondheid, een lager risico op een beroerte en een lagere kans op een depressie zorgen. En dit zou er dus voor zorgen dat ze ‘langer’ leven. 

Optimistisch 

Ook zouden telaatkomers, optimistischer zijn. Ze geloven namelijk sneller dat ze alles in een tijdslot van een half uur kunnen stoppen. 

Onderzoekers van Harvard Medical School leggen uit: “Uit onderzoek blijkt dat een optimistische kijk op het leven op jonge leeftijd, voor een betere gezondheid en een lager sterftecijfer kan zorgen voor de komende 15 tot 40 jaar.” 

Daarnaast toonde een ander onderzoek aan dat optimisme de productiviteit verhoogt. 

Voortaan toch maar 10 minuten langer in bed blijven liggen, want het maakt je in wezen productiever, optimistischer en je leeft blijkbaar langer. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws