Aha! Zo weet je of je stijl- en krultang aan vervanging toe is

Fijn om te weten.

Lees ook

We weten allemaal dat als het gaat om make-up en huidverzorging, de meeste producten een houdbaarheidsdatum hebben. Maar hoe lang gaan onze haar tools mee?

Vervangen 

Uit onderzoek blijkt dat je je krul- en stijltang om de twee tot drie jaar moet worden vervangen. Dit zijn de drie belangrijke signalen om erachter te komen of je stijltang zijn tijd heeft gehad.

Lees ook: Dit is het verschil tussen een goedkope en dure shampoo

Gekraste plaatjes

De eerste stap is om te kijken of de warmte plaatjes gekrast zijn of dat ze los zitten. Als er een warmteplaat los zit, dan is de kans groot dat je haar erin verstrikt kan raken. Krassen kunnen er voor zorgen dat je haar blijft hangen of zelfs dat het wordt beschadigd.

Lampjes


Na het aanzetten van je warmte tool moeten de lampjes constant aanblijven. Knipperende lampjes kunnen leiden tot kortsluiting…  

Werking

Dit klinkt eenvoudig, maar we negeren het vaak. Als je meerdere malen over hetzelfde stuk haar heen moet met je tang, dan is het tijd voor vervanging. De werking van je krul- en/of stijltang wordt door de jaren heen slechter. Daarom is het kopen van een nieuwe op z’n tijd essentieel. 

Hacks

Dat je je stijltang om de twee jaar hoort te vervangen, kan als een verassing komen. Gelukkig zijn er ook manieren om de levensduur iets te verlengen. Ga voorzichtig met je hair tool om en berg hem altijd op in een hittebestendige draagtas. Die is ook handig voor op reis. Er zijn ook genoeg DIY hacks op YouTube te vinden om je stijltang zo schoon mogelijk te houden.

Onthoud ook dat het goed is voor je stijltang – en je haar – om af en toe een pauze in te lassen. Probeer je tool iets vaker te laten liggen, zo gaat hij ook een stuk langer mee.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook