5 Dingen die je moet weten voordat je een babynaam kiest

Een moeilijke keuze.

Lees ook

Samen met het zetten van een tatoeage en het kiezen van de persoon waar je mee wil trouwen, is de naam van je kind een van de meest permanente beslissingen die je ooit zult nemen. Als je rekening houdt met de volgende vijf dingen, dan weet je zeker dat je er écht goed over na hebt gedacht. 

1. Verschillende talen

De naam ‘Pete’ mag dan wel in het Engels een heel normale naam zijn, in Argentinië is ‘Pete’ een veelgebruikte term voor een pijpbeurt. Niet helemaal de esthetiek die je wil voor je kleine vrolijke knul.

Lees ook: Dit is waarom mensen die altijd te laat komen ‘langer’ leven

2. Populariteit 

Het is leuk om bij te blijven met de trends. Maar als die trend betekent dat je kind waarschijnlijk een van de veertien meisjes in haar klas zal zijn die Emma heet, dan kan het moeilijk zijn om op te vallen. Om deze situatie te voorkomen, is het handig om lijsten van de meest populaire babynamen te controleren. 

3. Rijmen


Om er zeker van te zijn dat je later geen spijt krijgt van de naam, moet je een stapje verder gaan in het onderzoeken. Kijk of er mogelijkheden zijn om vieze of gekke rijmpjes te maken met de naam (bijvoorbeeld Henk Spermatank). Kan de moeite waard zijn om toch nog even naar andere namen te kijken. 

4. Volledige naam

Charles Edmund klinkt als een mooie naam maar even zoeken op het web en je krijgt pagina’s na pagina’s met resultaten van Charles Edmund Cullen, de seriemoordenaar uit Pennsylvania. Zoek de volledige naam op en bekijk goed alle resultaten om dit soort dingen te voorkomen. 

5. Artiest

Laat je niet inspireren door de huidige popcultuur als het gaat om het benoemen van je kind. Over een paar jaar kan de artiest of band bijvoorbeeld een slecht imago hebben gekregen of heb je zelf niks meer met de muziek die ze maken. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day baby

Laatste nieuws

Zie ook