Marie Claire’s weekendtips

Bezoek het Nederlands Film Festival en nog veel meer.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Nederlands Film Festival 

Je kunt nog twee dagen genieten van het Nederlands Film Festival. Verwacht een divers filmaanbod. Van korte en lange films tot aan documentaires en animatiefilms. Ga naar discussiebijeenkomsten of masterclasses. Kortom: een breed aanbod voor jong en oud. Leuk om naar toe te gaan. Benieuwd wat ze aanbieden? Klik “hier” voor meer informatie! 

Wanneer:
Nog t/m zaterdag 5 oktober. 

Waar:
Utrecht 

Museumnacht Den Haag 

Zaterdag 5 oktober is het weer tijd voor de Museumnacht Den Haag. Enne, dit jaar bestaat het 10 jaar, waardoor het een jubilieumeditie is. Met maar liefst 47 deelnemende Haagse musea die mee doen. Ook dit grote culturele feest meemaken? Klik “hier” voor meer informatie! 

Wanneer: 
Zaterdag 5 oktober 

Waar:
Meerdere musea in Den Haag. 


Homage aan de mens

De Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson reist al ruim dertig jaar over de wereld om op de meest afgelegen plekken unieke gemeenschappen te portretteren die dreigen te verdwijnen. In een grote tentoonstelling in Museum aan het Vrijthof in Maastricht is de oeuvre-tentoonstelling Homage to Humanity te zien. Je reist aan de hand van foto’s met hem mee en kunt met een speciale, gratis app 360-graden-beelden van de fotolocaties zien. Voor meer informatie, klik “hier”. 

Wanneer:
Van 26 september tot en met 15 maart. 

Waar:
Museum aan het Vrijthof 
Vrijthof 18
6211 LD Maastricht

Beeld: Jason Lloyd-Evans, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook