Wat zegt het type waar je op valt over je liefdesleven?

Volgens een expert.

Wanneer je een tijdje aan het daten bent, ga je nadenken over wat je eigenlijk zoekt in een persoon en in een relatie. Als je dat weet, kun je erachter komen op wat voor type je valt. Twee experts lichten toe of het goed is dat je een type hebt, of dat je voortaan juist minder kieskeurig moet zijn. 

DNA

Veel mensen denken dat als je mannen leuk vindt met bruin haar, blauwe ogen en een afgetraind lichaam, dat dat meteen je type is. Dat is niet waar. Het gaat nog veel verder dan dat! Tyler Turk, CEO en oprichter van Crated With Love vertelt erover. ‘Een type hebben, betekent dat je je aangetrokken voelt tot specifieke kenmerken van een persoon, zowel goed als slecht.’ ‘Die kenmerken komen meestal voort uit mensen die je kent uit je jeugd, vriendenkring, familie of uit mensen naar wie je opkijkt. Kortom, het zit bijna in je DNA om een bepaald type te hebben, je hoeft je dus zeker niet abnormaal te voelen als je het hebt.’

Lees ook: Dit is de meest populaire dag om gedumpt te worden

Liefdesleven

Volgens dating- en relatieschrijver Demetrius Figueroa kan het hebben van een type voorspellen hoe jouw liefdesleven eindigt. ‘Als je op zoek bent naar een langdurige, serieuze relatie en je altijd op bad boys valt tot wie je je wel fysiek aangetrokken voelt, maar die zich niet willen binden, dan is het uiteraard geen goed idee om je te laten leiden door je type. Wees op dat moment dan ook niet bang om eens uit je comfortzone te stappen en met andere soorten mannen of vrouwen op date te gaan.’

Specifiek

Tyler laat weten dat je ook weleens met een ander soort persoon kunt gaan afspreken, als eerdere relaties met een bepaald soort type niet werken. Je moet de reden achterhalen waarom je op dat type valt, waarom het fout ging en hoe het in de toekomst wel goed kan gaan. 

Demetrius vertelt dat je wel wat kwaliteiten mag opschrijven die je graag in je partner wilt zien, maar maak het niet te specifiek. ‘Het is niet zo moeilijk om iemand te vinden die lang is en bruin haar heeft, maar het wordt een stuk moeilijker als die persoon ook nog eens sportief moet zijn, houdt van verre reizen, extrovert is, een universitair diploma en een dikbetaalde job heeft.’ Ga dus gerust nog een paar keer daten en denk goed na over wat jouw type is. 

Bron: Beaumonde | Beeld: Set It Up

Laatste nieuws