3 gewoontes onder de douche waar je per direct mee moet stoppen

Ai.

Lees ook

(Bijna) iedereen heeft wel bepaalde gewoontes onder de douche. Douchen is inmiddels zo’n ritueel geworden dat je het kunt doen met je ogen dicht en zonder erbij na te denken. Perfect als je ’s ochtends doucht om wakker te worden, maar niet ideaal als je van de volgende dingen een gewoonte hebt gemaakt. Met deze dingen kun je het beste per direct stoppen.

1. Iedere dag je haar wassen

Er zijn nog genoeg mensen die iedere dag hun haar wassen, maar waarom? Oké, natuurlijk is het gevoel van schoon haar hartstikke fijn, maar veel mensen beseffen niet wat het met hen doet. Niet alleen strip je je haar iedere dag van de natuurlijke oliën, ook wordt het juist sneller vet, kost het je uiteindelijk meer geld en is de kans aanwezig dat je je haar juist droger maakt. Probeer hooguit om de dag je haren te wassen en als je nog langer zonder shampoo kunt is dat alleen maar meegenomen. Anders is er altijd nog droogshampoo!

Lees ook: Deze 5 verrassende vaseline beautyhacks wil je weten

2. Te heet douchen

Het water te heet zetten valt ook onder de slechte gewoontes onder de douche. Heet water droogt je huid uit, maar ook je hoofdhuid als je je haren wast. Je kunt het beste de temperatuur onder de 43 graden houden, al schijnt een koude douche ook bepaalde (gezondheids)voordelen te bieden.

3. Te lang douchen

Soms is er niets fijner dan een lange douche nemen, vooral als je een slechte dag achter de rug hebt. Wederom is dit niet de beste gewoonte. Te lang douchen betekent niet alleen dat je veel meer water dan normaal gebruikt (verspilt), maar ook dat je je het vocht uit je huid trekt. In 10 minuten zou het wel moeten lukken, toch? Bovendien kun je tanden poetsen en je gezicht wassen ook aan de wastafel doen.

Bron: Beaumonde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook