Wat je dus echt niet moet doen tijdens onweer

Aha.
Wat je dus echt niet moet doen tijdens onweer

Het heeft de afgelopen maand een flink aantal keer gedonderd buiten, en dus kun je maar beter weten wat je met dit weer níet moet doen. Better safe than sorry, toch?!

Kranen

Je weet inmiddels wel dat je met onweer niet in een hutje op de hei moet gaan zitten, maar er zijn ook een aantal dingen waarvan je misschien niet wist dat ze gevaarlijk kunnen zijn.

Zo wordt geadviseerd kranen tijdens onweer met rust te laten. En ja, dat betekent dus ook gewoon de kraan in de keuken. Eigenlijk moet je gewoon al het contact met stromend water vermijden. Wanneer de bliksem namelijk inslaat, zoekt de stroom een uitweg langs leidingen. Ga dus ook niet onder de douche staan en laat ook zeker geen warm bad vol lopen. 

Lees ook: Ben je meer succesvol als je vroeger impopulair was?

Telefoon

Maar wist je ook dat telefoneren niet de beste optie is? Zo adviseren artsen om tijdens onweer je telefoon met rust te laten. Hoewel je mobiel de bliksem niet aantrekt, verandert de werking van de huid door het metaal van je telefoon. Door de onweer geeft de stroom toegang tot je lichaam, en dat is wat je absoluut wil voorkomen. 

Verder is het niet echt handig om dicht bij het raam te staan om het onweer - hoe mooi misschien ook - te aanschouwen, kun je dingen als je laptop en mobiel beter niet opladen en is het niet verstandig om gelijk na een onweersbui naar buiten te gaan. Zo, weet je dat ook weer!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd78dd7b71b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });